Logo Samsarasamsara thailand

Welkom op de website van Stichting Samsara.

Samsara is in 2001 opgericht om kinderen van bergvolkeren in de armste provincie van Thailand Mae Hong Son de mogelijkheid te geven om basisonderwijs te volgen. De stichting heft zich zelf in 2016 op want het doel is bereikt. Door de voorzieningen die Samsara in 13 jaar op 204 bergschooltjes heeft gerealiseerd kunnen alle kinderen naar school. De Samsara Foundation in Thailand wordt ook in 2016 opgeheven.

 

 
Nederlands English

Thai Thais

Bestuur Stichting Samsara Nederland:

Voorzitter : P.J.Th. Marres

 
Pieter Marres is econoom en heeft voor de Verenigde Naties als vrijwilliger in Lesotho gewerkt en vervolgens voor de UNDP in Sierra Leone. Vanaf 1976 werkt hij voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in diverse functies, onder andere als ambassadeur in Addis Abeba (1997-2000), als inspecteur van de Buitenlandse Dienst (2001-2004) en vervolgens als ambassadeur in Bangkok (2004-2008). Van 1992 tot 1996 was hij directeur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Vanaf 2008 tot zijn pensionering in 2011 was hij werkzaam als adviseur op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.
Zijn e-mailadres is pieterjoseemarres@yahoo.com

 

Bestuurslid : A.A.L.M. Lombarts

Angelique Lombarts heeft gestudeerd aan de Hoge Hotelschool (Maastricht) en aan de VU (Sociale Wetenschappen, Amsterdam). Zij heeft onder meer als commercieel directeur gewerkt in verschillende hotels en bij het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en als directeur van een belangenbehartiger. Sinds 2003 heeft ze haar eigen bedrijf AloA Consultancy en is daarnaast werkzaam als Lector City Marketing & Leisure Management bij Hogeschool Inholland.
Haar e-mail adres is a.lombarts@aloaconsultancy.nl.

 

Penningmeester: P.C. Kinds

 
Patrick Kinds is zijn carrière begonnen bij KPMG in 1991. Daar heeft hij de opleiding tot registeraccountant afgerond en is afgestudeerd bij NIVRA/Nijenrode. Hij heeft daarna een uitstap gemaakt van 3 jaar naar Aegon Nederland. In 2009 is hij teruggekomen bij KPMG waar hij tot augustus 2012 heeft gewerkt. Op dit moment is hij werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen als financieel specialist. Patrick woont in IJsselstein met zijn vrouw en drie kinderen.
Zijn e-mailadres is pc.kinds@caiway.nl.
 

 

Secretaris: C.C.W. Rinia van Nauta

 
Connie Rinia van Nauta heeft als administratief medewerkster zowel in het bedrijfsleven als voor non-profitorganisaties gewerkt. Zij is gepensioneerd en woont in Amsterdam.
Haar e-mailadres is crinia@planet.nl.

Erevoorzitter: A.P.C. Hendriks

 
Annelie Hendriks, woont sinds 2000 in Chiangmai, Thailand en is Samsara’s contactpersoon ter plaatse. Ze was werkzaam bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen als Hoofd van de Opleidingen- en Trainingsectie. Ze werkte tevens als businessconsultant in intercultureel management, voornamelijk in Azië. Daarvoor was ze tentoonstelling coördinator in het Museum voor Volkenkunde in Rotterdam.
Ze is de oprichterster van de Stichting Samsara in Nederland en de Samsara Foundation in Thailand waarbij zij nu bestuurslid is.
Haar e-mailadres is annelie@loxinfo.co.th

 De bestuursleden ontvangen geen bezoldiging.

 

Bestuur Samsara Foundation, Thailand:

Sinds maart 2008 werkt de Stichting Samsara in Thailand niet meer onder de paraplu van FERC ( Foundation for Education of Rural Children) maar is officieel geregistreerd als een zelfstandige stichting in Thailand onder de naam Samsara Foundation. Het bestuur van de Samsara Foundation, Thailand bestaat uit 6 personen:


Voorzitter/ directeur programma beurzen Carl Samuels

Amerikaan, gepensioneerd en woonachtig in Chiangmai sinds 2003. Eerder werkte hij in de VS als management consultant.
Email: carlsamuels@loxinfo.co.th

Bestuurslid/ directeur programma projecten Annelie Hendriks

Nederlandse, woonachtig in Chiangmai sinds 2000. Eerder werkte zij als hoofd interculturele trainingen op het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.
Email: annelie@loxinfo.co.th

Bestuurslid: Sasiwimon (Naomi) Wongjarin

Thaise , woonachtig in Chiangmai. Zij heeft zeven jaar in Nederland gestudeerd (o.a. Reinwardt Academie, AHK), spreekt Nederlands, was sinds enkele jaren werkzaam in de cultuur sector in Thailand en werkt nu bij ASEF in Singapore.
Email: wongjarin@hotmail.com

Bestuurslid: Sansanee Wannangkoon (niet op foto)

Thaise, woont in Chiangmai, werkzaam als directeur van het talen instituut aan de Payap Universiteit van Chiangmai.

Penningmeester: Darunee Wonggrattanatam

Thaise, woont in Chiangmai, werkzaam als hoofd internationale relaties bij de Siam Commercial Bank in Chiangmai.

Secretaris Sirirat Charenwong

Thaise, Werkzaam als manager bij de verzekering maatschapij AIG in Chiangmai.

Vrijwilligster bouw projecten: Ratana Keunkeaw

Thaise, werkt sinds 2001 in nauwe samenwerking met Annelie Hendriks aan de uitvoering van de bouw projecten van Samsara. Zij heeft twaalf jaar in België gewoond, heeft een veel kennis van de aannemerij en is eigenaar van een Thaise boksschool.

 Alle leden van beide besturen werken louter als vrijwilliger voor Samsara.
 

Belangrijke adviseur voor Samsara, Thailand

N.a.v. de suggestie van Khunying Kasama Wotawan Na Ayuttaya, voormalig secretaris generaal van het Basis Onderwijs in Thailand op het Ministerie van Onderwijs, heeft de Samsara Foundation, Thailand
Dhr. Somkiat Chobphol de huidige plaatsvervangend secretaris generaal van het Basis Onderwijs in Thailand uitgenodigd om onbezoldigd adviseur te worden van de Samsara Foundation.
Dhr. Somkiat Chobphol gaat in september 2011 met pensioen en heeft de uitnodiging geaksepteerd.
Samsara wil met name met hem de situatie met betrekking tot het beroepsonderwijs en het krijgen van banen voor bergvolk kinderen in de provincie Mae Hong Son analyseren. Samsara is erg verheugd dat Dhr. Somkiat Chobphol Samsara wil ondersteunen in de wens meer bergvolkkinderen een betere kans in de maatschappij te geven.