Logo Samsarasamsara thailand

Welkom op de website van Stichting Samsara.

Samsara is in 2001 opgericht om kinderen van bergvolkeren in de armste provincie van Thailand Mae Hong Son de mogelijkheid te geven om basisonderwijs te volgen. De stichting heft zich zelf in 2016 op want het doel is bereikt. Door de voorzieningen die Samsara in 13 jaar op 204 bergschooltjes heeft gerealiseerd kunnen alle kinderen naar school. De Samsara Foundation in Thailand wordt ook in 2016 opgeheven.

 

 
Nederlands English

Thai Thais

Projectenoverzicht 2006

60.000 Euro met Premie Plus Plan van Stichting Wilde Ganzen goed besteed.

slaapzalen en kantine Donaties ter waarde van 60.000 euro van de Stichting Samsara inclusief bijdragen van de Watergraafmeerse Scholenvereniging, Stichting De Beer, Stichting Dito, een privé donatie uit de VS en de verdrievoudiging van het opgehaalde bedrag via het Premie Plus Plan van de Stichting Wilde Ganzen/ Icco hebben het mogelijk gemaakt dat er in Juni 2006elf slaapzalen, zeven waterzuiveringsinstallaties en drie wateropvang tanks werden opgeleverd. Verder werden in de bergen van Noordwest Thailand aan tien scholen schoolboeken en aan vijf scholen matrassen, bedden, tafels en stoelen overgedragen.Er was hard gewerkt door de vrijwilligers ter plekke; de ouders, leerkrachten en leerlingen. Ze hebben allemaal met de bouw van de slaapzalen geholpen. De vrijwilligers van de Stichting Samsara in Chiangmai hebben de projecten begeleid. Veel steun is verkregen van het Departement van Onderwijs van het district Mae Sariang. Het Departement stelde auto’s beschikbaar om alle bouwmaterialen en meubels naar de scholen te transporteren.


Weeskinderen weer een jaar verder op school

groepsfoto weeskinderenDe acht weeskinderen wiens tienjarige schoolopleiding sinds 2002 door donateurs van Samsara wordt gegarandeerd zijn allemaal over maar het volgend jaar. Quan zit nu in de eerste klas van de middelbare school en Ken in de derde. Min en Fa zijn begonnen op een beroepsopleiding, Min volgt een kookopleiding en Faa gaat verder in kleermaken. Book zit in de derde klas van een drama school en Bath in de derde klas van de middelbare school. Em, die bij zijn grootouders woont is ook naar de derde klas van de lager school over gegaan. Kleine Min zit in de laatste klas van de lagere school. Elk jaar maken we een uitje met ze. Dit keer was dat raften op de rivier.


12.000 dollar donaties uit de Verenigde Staten

uwe waterinstallatieVia vrijwilligers in Chiangmai heeft de Stichting Samsara in Thailand 12.000 dollar ontvangen van prive personen in Los Angeles voor schoolfaciliteiten in Mae Sariang. We hebben hiervan twaalf waterzuivering installaties aangeschaft. Zo’n installatie houdt in: een betonnen blok met daarop een grote PVC watertank, een ijzeren rek waaraan een waterzuivering machine wordt opgehangen en een grote wasbak met minstens vijf kranen. De kinderen kunnen zo gefilterd water op school drinken. Daarnaast zal het geld besteed worden om op de Huay Singh school een nieuwe slaapzaal voor 40 kinderen te bouwen met een nieuwe waterzuivering installatie. Deze slaapzaal zal in september 2006 in gebruik worden genomen.


Lesmateriaal voor autistische kinderen

Lesmateriaal voor autistische kinderenDe Stichting Hansje Sillevis. In Nederland had in 2005 12.500 euro aan Samsara geschonken voor lesmaterialen voor gehandicapte kinderen. Veel daarvan is in dat jaar aan de scholen overgedragen. In juni 2006 zijn er nog tien pakketten met lesmaterialen voor autistische kinderen en kinderen met Downsyndroom aan tien scholen in Mae Sariang overgedragen. Er zijn in Mae Sariang geen speciale scholen voor gehandicapte kinderen. Kinderen worden in het gunstigste geval naar de normale scholen gestuurd en vergen daar veel aandacht van de leerkrachten die weinig materialen hebben om aan de ontwikkeling van deze kinderen te werken


Overdracht van beurzen voor het nieuwe schooljaar 2006/2007

cholarship studentsHet Thaise schooljaar begint op 17 mei en loopt door tot 17 maart van het volgende jaar. Samsara werft fondsen voor beurzen voor drie-jarige middelbare schoolopleidingen ( in totaal 350 euro per kind) of drie-jarige beroepsopleidingen (in totaal 625 euro per kind) De beurzen zijn voor kinderen met goede schoolresultaten, die uit arme families komen welke niet de extra schoolkosten van hun kinderen kunnen betalen. Het schoolonderwijs in Thailand is gratis maar er moet wel betaald worden voor boeken, schriften, schooluniformen en voedsel voor diegenen die ook op de school moeten overnachten omdat de school te ver van hun huis ligt. Op 7 juni werden door de vrijwilligers van Samsara de 30 nieuwe beurzen uitgereikt.


Nederlandse Ambassade in Thailand maakt 2 kantines en voor 4 kantines meubilair mogelijk

de kantineDe Nederlandse Ambassade in Bangkok heeft Samsara 9800 euro geschonken voor het bouwen van twee kantines en de daarvoor benodigde meubels en keukengerei. Ook voor twee al bestaande kantines werd uitrusting gedoneerd. In Juni werden de kantines feestelijk geopend. Op veel scholen die Samsara bezocht eten de kinderen buiten op de grond, wordt er in de regen gekookt en eten drie kinderen van een bord. De pannen bevatten zoveel roest dat het een wonder is dat er nog maaltijden in kunnen worden gemaakt. Kantines zijn dus erg noodzakelijk. Samsara dankt de Ambassade in Bangkok hartelijk voor deze donatie.


Gala-avond fondswerving project in mei klaar gekomen

monniken inwijdingEen maal per jaar organiseert FERC, de organisatie waarmee Samsara in Chiangmai werkt, een groot Gala-diner waar fondsen voor projecten voor kinderen op het platteland van Thailand worden geworven. In Februari van dit jaar werd netto 12.000 euro opgehaald.
Hiervan heeft Samsara met FERCin Maung Keud een grote slaapzaal met keuken, kleine eetzaal en waterzuiveringinstallatie gebouwd. Op 31 mei werd dit complex ingewijd. De school Muang Keud had helemaal geen voorzieningen voor kostschoolkinderen.


Rooftop party fondswervingproject met hulp van Samsara in Maart gerealiseerd

Hmongmeisjes in kantineIn Januari werd in Chiangmai een rooftop party op het dak van een van de hoogste gebouwen van Chiangmai georganiseerd. In 2004 is dit initiatief ontstaan om geld op te halen voor de Tsunami slachtoffers van Thailand. Dit jaar kon onder andere Samsara/ FERC met een project komen. Voor Samsara is 3500 euro opgehaald. Hiervoor kon een slaapzaal in Mae Taa Laa worden gebouwd, inclusief meubilair.

 


4400 euro voor een snelgroeiende school.

slaapzaalDe familie Scriba uit Los Angeles heeft 4400 euro gedoneerd voor een slaapzaal op de Huay Singh school in Mae Sariang. Het is een snel groeiende school. De school is door het Departement van Onderwijs aangewezen om bergvolk kinderen, die geen school met de eerste drie jaar voortgezet onderwijs in de buurt hebben hier in de uithoek van de vallei les te geven. Het probleem was, zoals zo vaak, onvoldoende slaapgelegenheid. Twee jaar geleden gingen er 120 kinderen Twee jaar geleden gingen er 120 kinderen naar deze school en nu zijn het er 270 en het aantal groeit elk jaar. Een groot percentage van de kinderen verblijft het hele jaar, op de 2 grote vakanties na, op de school. Samsara heeft een slaapzaal met stapelbedden kunnen bouwen die in Oktober 2006 geopend is.


1500 euro voor herstel toiletten en kantinetafels

euwe kantinetafelsEen lid van de Rotary Club “Calgary Centennial” heeft een bedrag gedoneerd om op de Baan Dong school een toiletten groep te herstellen. Samsara kan van die donatie ook nog een aantal sets tafels met banken voor de schoolkantine aanschaffen.

 

 

 

In 2006 is in totaal 139.553 euro ( 6,419,441 baht) besteed.