Logo Samsarasamsara thailand

Welkom op de website van Stichting Samsara.

Samsara is in 2001 opgericht om kinderen van bergvolkeren in de armste provincie van Thailand Mae Hong Son de mogelijkheid te geven om basisonderwijs te volgen. De stichting heft zich zelf in 2016 op want het doel is bereikt. Door de voorzieningen die Samsara in 13 jaar op 204 bergschooltjes heeft gerealiseerd kunnen alle kinderen naar school. De Samsara Foundation in Thailand wordt ook in 2016 opgeheven.

 

 
Nederlands English

Thai Thais

Projectenoverzicht 2007

Voor 25.000 euro slaapzalen en waterinstallaties gebouwd dankzij het Premie Plus Plan van de Stichting Wilde Ganzen

De donaties van Vrienden van Samsara en de Stichting De Beer voor het bouwen van slaapzalen en waterzuiverings installaties op bergschooltjes in Mae Sariang zijn via het Premie Plus Plan van Wilde Ganzen met netto 60% vermeerderd waardoor het voor Samsara mogelijk was om in dit droge seizoen 3 slaap zalen en 11 water installaties te bouwen. Daarnaast hebben we een aantal scholen matrassen en kantine tafels kunnen schenken. In de Huay Singh School sliepen de kinderen in een omgebouwd kippenhok, in Huay Puung Mai in een voormalig varkenshok en in Huay Po sliepen 60 kinderen in een kleine bamboe hut. Nu zijn er in maart 2007 mooie nieuwe slaapzalen op deze 3 scholen geopend. Zoals altijd zijn de slaapzalen door de ouders van de kinderen met in de vrije tijd hulp van de leerkrachten en de kinderen zelf gebouwd.
stichting samsara stichting samsara

 


Grote donatie van 27.000 euro ontvangen van Stichting Hansje Sillevis

donatie voor gehandicapte kinderenDeze stichting doneert voor projecten voor gehandicapte kinderen in arme gebieden. In Mae Sariang gaan 90 gehandicapte kinderen naar de reguliere bergschooltjes. Er is geen speciaal onderwijs. Veel gehandicapte kinderen hebben leerachterstand en de leerkrachten zijn niet geschoold om daar mee om te gaan. In Bangkok is een lesprogramma ontwikkeld om die leerkrachten te ondersteunen in hun lesaanpak voor gehandicapte kinderen. Aan 35 scholen is een lespakket set van 5 CD roms uitgedeeld. Wij hebben de dokter die het lesprogramma had ontwikkeld over laten komen om in een trainingssessie de leerkrachten te leren met het lesmateriaal om te gaan .Daarnaast is er door de School voor Blinde Kinderen en de School voor Dove Kinderen in Chiangmai lesmateriaal ontwikkeld voor de kinderen op die scholen. Er is bijvoorbeeld heel weinig materiaal in braille. De docenten maken alle boeken zelf en er is nooit geld om die te kopiëren voor alle kinderen. Dat kon Samsara nu met deze donatie realiseren. Op de School voor Blinde kinderen zijn ook een aantal kinderen meervoudig gehandicapt. Om hun motoriek te trainen hadden ze gymnastiek toestellen nodig. Deze heeft Samsara voor ze aangeschaft. In Sop Moei had een arm schooltje, op de grens met Myanmar en alleen per boot te bereiken, ook een aantal gehandicapte kinderen. Er waren echter geen slaapvertrekken voor de docenten en kinderen. De kinderen waren daardoor genoodzaakt om naar een school verder weg te gaan. Dat bracht hoge kosten met zich mee voor de ouders. Die hielden daarom hun kinderen thuis. Door twee slaapzalen te bouwen sparen de ouders geld uit en kunnen de kinderen in het weekend naar huis.


Donatie van Give and Live Foundation uit de VS besteed aan 2 slaapzalen en een keuken

Voor de 5500 euro heeft Samsara twee grote slaapzalen en een keuken met toebehoren gebouwd. Huay Dua School ligt hoog in de bergen en is een lagere school voor 170 kinderen. 45 kinderen komen van andere dorpen die te ver van de school afliggen. Kinderen kunnen daardoor alleen naar school als ze op school ook kunnen overnachten. Slaapvertrekken waren er echter niet. Met hulp van de ouders staan er nu twee prachtige slaapzalen met er tussen in een plek om huiswerk te maken.


Matrassen en meubilair uit privé donaties uit Nederland en de Verenigde Staten.

matrassen voor Stichting SamsaraSoms hebben de schooltjes een slaapzaal of een kantine maar slapen de kinderen op beton en eten ze op de grond. Dankzij een aantal privé donaties heeft Samsara vele matrassen kunnen leveren en tafels, banken en bedden voor de medische post kunnen laten maken.

 

 


13,500 euro donatie van Rotary Club uit Calgary, Canada.

 

 Directeur Deng van de Long Phe school kwam op weg naar zijn school ( 5 uur enkele reis over smalle wegen met de motorfiets), langs een dorp Um Lo geheten. Daar pauzeerde hij altijd. De dorpelingen vroegen hem om een lagere school op te zetten. Toestemming uit Bangkok kwam niet af. Dus bouwde hij een klaslokaal uit bamboe. Er stond ook een gammel houten hutje dat als toilet dienst deed en de leraar sliep bij een familie thuis. Samsara had in 2005 al een kantine en een slaapvertrek voor de leerkrachten gebouwd maar kon nu uit deze donatie twee klaslokalen bouwen en een toiletten groep. Inmiddels gaan er 140 kinderen naar deze lagere school. Daarnaast zijn er 10 water zuivering installaties voor 10 scholen uit deze donatie betaald en hebben 10 scholen lesboeken ontvangen


Dr Bosschool uit Utrecht geeft keuken en kantine uitrusting.

Pamolo school, een kleine lagere school voor Karen bergvolk kinderen ontving borden, bestek, glazen, kommen, pannen, pollepels en een gasfornuis van de Dr. Bosschool in Utrecht. Deze school organiseerde hiervoor een geldinzamelingsactie en besteedde aandacht aan de problematiek van de bergschooltjes in Noord Thailand. Samsara zou graag met meer scholen in Nederland projecten als deze organiseren

 

 


Jan & Oscar Foundation doneert matrassen en beddengoed voor 110 kinderen

Voor 260,000 baht kon Samsara voor kinderen op de Long Phe Wittaya School matrassen met beddengoed aanschaffen. De kinderen sliepen op de betonnen vloer zonder zelfs dekens te hebben De school ligt hoog in de bergen waar het in de winternachten niet meer dan 6 graden is. In de van bamboe gemaakte kantine aten de kinderen zittend op de grond. Uit deze donatie uit Zwitserland kregen ze tafels met banken

 

 


 Donatie voor Samsara uit de Verenigde Staten voor ziekenboeg

De Herrmann Family Foundation uit de VS gaf Samsara een grote donatie. In 2007 kon Samsara hiervoor op de Tong Sawat school een ziekenboeg bouwen. Het is een grote school met 1200 kinderen. Velen daarvan verblijven het gehele jaar op school en kunnen nu als ze ziek zijn in een apart gebouw met acht bedden verzorgd worden. De rest van de donatie is in 2008 besteed.

 

 


Springer Uitgevers Concern geeft donatie voor een water installatie

Voor 3000 euro heeft de Huay Dua school toegang tot water en schoon drinkwater gekregen. In de zomer periode had dit schooltje nooit water. Via een nieuw aangelegde waterleiding krijgt het nu het gehele jaar water uit een 2 km verder op gelegen dorp. Met een nieuwe water zuiverings installatie wordt het water tot drinkwater gezuiverd. Van het resterende bedrag heeft Samsara een toilet en douche gebouwtje voor de leraren op deze school gebouwd.

 

 


Rotary Club Vancouver Sunrise doneert een water zuivering systeem.

Ook de Luum Naam Witaya School had niet altijd de beschikking over water. Hier heeft Samsara voor 85,000 baht een betonnen tank gebouwd om het water op te slaan en met een pomp wordt het water nu uit een lager gelegen rivier opgepompt en hierin bewaard. Daarnaast is er een water zuivering installatie gebouwd zodat er ook gezuiverd drinkwater ter beschikking is.

 


8 weeskinderen weer een studie jaar verder

Samsara sponsort gedurende een periode van 10 jaar in samen werking met de rotary Club Chiangmai South de onderwijskosten van 8 weeskinderen. Schooljaar 2007- 2008 is alweer het zevende jaar. De meeste kinderen volgende nu de bovenbouw van de middelbare school of gaan naar een lagere beroepsopleiding. De studie resultaten variëren van redelijk tot goed.

 

 


Samsara sponsort 40 studenten met een beurs uit individuele donaties

In Mae Sariang sponsort Samsara namens vele donateurs 40 beursstudenten. 15 gaan daarvan naar een beroeps opleiding . De overige studenten volgen de bovenbouw van de middelbare school. Bergvolkkinderen komen over het algemeen nooit verder dan de lagere school of de onderbouw van de middelbare school. De bovenbouw wordt alleen aangeboden in de vallei waar het leven voor bergvolkfamilies te duur is. Met een beurs kunnen ze daar wel gaan studeren. Samsara geeft beursen voor 3 jaar. Daarmee kunnen ze of de bovenbouw of de lagere beroepsopleiding af maken.


Samsara dankt hierbij alle donateurs in 2007 hartelijk voor de gulle giften.

In 2007 is in totaal 152,145 euro besteed  (7,150,815 baht/238,360 dollar)