Mode:  
Logo Samsarasamsara thailand

Welkom op de website van Stichting Samsara.

Samsara is in 2001 opgericht om kinderen van bergvolkeren in de armste provincie van Thailand Mae Hong Son de mogelijkheid te geven om basisonderwijs te volgen. De stichting heft zich zelf in 2016 op want het doel is bereikt. Door de voorzieningen die Samsara in 13 jaar op 204 bergschooltjes heeft gerealiseerd kunnen alle kinderen naar school. De Samsara Foundation in Thailand wordt ook in 2016 opgeheven.

 

 
Nederlands English

Thai Thais

Gerealiseerde Projecten 2015
Wilde Ganzen samen met de donaties geworven door Stichting Samsara in Nederland gaven een donatie van 27.000 euro.
 
Hiervoor kon de Samsara Foundation de volgende faciliteiten op 19 berg schooltjes realiseren: 9 schoon water installaties, 4 water opvang tanks, 1 ruimte on kleren te wassen en te drogen, 7 toilet gebouwen, 1 keuken, 4 km pijpen naar een water bron en bedden met matrassen dekens en lakens. De donatie gegeven in 2014 werd in 2015 gerealiseerd.
 
 
 
Sinds 2004 geeft  de stichting Wilde Ganzen in Nederland een meerpremie aan projecten ingediend door de Stichting Samsara.
 
In 2015 was dat voor de allerlaatste keer en dat ging dit keer in totaal om een bedrag van 24.500 euro. Hiervoor kon Samsara het volgende realiseren op 7 middelbare scholen in de bergen van de provincie Mae Hong Son: 3 schoon water installaties,  9 ruimtes om kleren te wassen en te drogen, twee toiletgebouwen, een keuken, een water opvang tanks en  22 sets matrassen met dekens en lakens.
Hiermee is Wilde Ganzen onze trouwste en oudste donateur gebleken waar we elk jaar weer op konden rekenen. Natuurlijk kon dit alleen doordat een basis bedrag elk jaar weer door de Stichting Samsara bij elkaar geworven werd. En dat lukt weer alleen door de trouwe vrienden van Samsara die dat bedrag bij elkaar doneerden. Waarvoor allen veel dank.
 
 
Life Prep Foundation, Thailand doneerde voor het derde jaar 123.000 dollars aan Samsara.
De belangrijkste donors van deze stichting zijn de Richard P. Haugland Foundation en de Kennedy Family Foundation, beiden uit de Verenigde Staten. Naast eerdere donaties voor projecten op schooltjes in het zuiden van de provincie Mae Hong Son garandeerden zij gedurende vier jaar, elk jaar, een donatie van rond de 123.000 dollar voor voorzieningen op bergschooltjes in het noorden van de provincie. Met dit geld kan Samsara veel faciliteiten aanbrengen. Voor de donatie van 2014 werden de volgende projecten gerealiseerd (alle gereedgekomen in begin 2015):
·         11 Schoolkantines op de Tong Kong Mu, Anubaan Mae Hong Son, Baan Mai, Sop Pong, Mae Huay Waai, Mae La Na,  Baan Rak Thai, Taa Pong Deng, Mae La Noi Daaruunsiik, Sop Moei Witayakaan en Pai Witayakaan scholen
·         40 Tafels met banken voor bestaande kantines op de Kun Mai Sak Mithapaap, Khaa Haan, Thai Rak Wittaya scholen
·         2 water opvang tanken  en 6 km pijpen naar de water bron op de Huay Pu Ling School
·          40 Sets matrassen met dekens lakens en kussens voor de Huay Tong en ChumChon Pa Bong scholen
·         Wij zijn deze donatuer zeer dankbaar voor de trouwe steun.
·         4 Bedden met matrassen en dekens voor een slaapruimte voor leraren op de Tam Lot school
·         2 slaapgebouwen ieder voor 40 leerlingen en 2 leerkrachten op de Galyani Vadthana School.
·         Alle genoemde gebrouwen zijn opgeleverd inclusief al het meubilair zoals stapelbedden, kasten tafels en banken etc.
 
     Samsara Foundation is deze donateur zeer dankbaar voor de trouwe steun elk jaar weer.
 
 
Stichting Retera-van het Hof uit Nederland doneert 15.000 euro aan Samsara
 
Hiervoor kon Samsara op de bergschooltjes allerlei kleinere projecten uitvoeren. Zoals op de Huay Tong School waar Samsara wel het geld had voor water opvang tanks maar niet voor de pijpen naar de water bron. Of op de Khun Yuam Witayakom School waar Samsara wel geld had voor een kantine maar niet voor de tafels en banken. Of op de Anubaan Pangmapha School waar Samsara wel het geld had voor de slaapgebouwen maar niet voor de bedden en de matrassen. Daarnaast bouwde Samsara uit deze  donatie ook op de Anubaan Pangmapha school: een toiletgebouw, een douchegebouw, repareerde een slaapzaal, bouwde een kleine kantine met keuken en een ruimte om kleren te wassen en te drogen. Er kan veel gedaan worden met een donatie!
 
 
Net4kids doneert net als de 3 vorige jaren weer 40.000 euro aan Samsara
 
Hiervoor kon Samsara het volgende bouwen op de bergschooltjes:
·         Twee slaapzalen  ieder voor 40 leerlingen en 2 leerkrachten op de Mae Ping School en de Baan Mai school
·         Twee slaapzaken  ieder voor 20 leerlingen op de Huay Tong en de Chumchon Pabong School
·         Twee slaapgebouwen ieder voor 2 leerkrachten op de Tong Kong Mu en de Huay Hong Scholen
·         40 Sets matrassen met dekens voor de Mae Ping school
·         Alle bovengenoemde gebouwen werden opgeleverd inclusief het meubilair zoals stapelbedden en bedden en klerenkasten.
Met deze totale donatie gespreid over 4 jaren van 160.000 euro heeft Samsara heel veel faciliteiten kunnen realiseren op de bergschooltjes in de provincie Mae Hong Son.
 
 
Net4kids uit Nederland doneerde voor het laatst; dit keer 9800 euro aan Samsara
 
Hierna veranderde zij hun strategie en behoorde Thailand niet meer tot de regio waar zij projecten willen gaan sponsoren. Niettemin heeft Samsara vele jaren kunnen profiteren van de Net4kids donaties.
Dit jaar heeft Samsara het geld gespendeerd aan:
·         een slaapzaal voor 4 leerkrachten, een toiletgebouw en een water installatie op de Galyani Vadthana School.
·         Daarnaast heeft Samsara 51 sets Matrassen met dekens geleverd aan de Pangmapha Pitayasaan School 
·         En is er op de Huay Maak Buak School een klein toilet gebouw neergezet.
 Samsara Foundation dankt Net4kids voor hun jarenlange steun aan de Samsara projecten op bergschooltjes.
 
 
De Lloyd George Foundation, een jarenlange trouwe sponsor doneerde 15,000 dollar
 
Hiervan bouwde Samsara op de Huay Puung School een slaapzaal voor 20 leerlingen en op de Pangmapha Pitayasaan School een slaapgebouw voor 4 leerkrachten. Op de Anubaan Pangmapha school werd nog een ruimte om kleren te wassen en te drogen gebouwd. Hiervoor weer veel dank.
 
 
 
Cleaner Climate LTD uit Australie met een vestiging in Chiangmai doneerde 321,000 Thai bath
 
Daarvan kon de Samsara Foundation 8 schoonwater installaties bouwen op de Mae Ping School (1), Mae La Noi Daaruunsiik School (1), Op de Sop Moei School (2), op de Boripath Suksaa School (2), op de Pai Witayakaam School ( 1) en op de Pangmapha Pitayasaan School (1).De meeste van deze scholen zijn middelbare scholen en liggen aan de grote weg in de provincie  Mae Hong Son. Maar zelfs daar hebben de leerlingen en leerkrachten geen toegang tot schoon drinkwater.
 
 
Vrienden uit Chiangmai doneerde tijdens hun bezoek aan de schooltjes 50,000 Thai Bath voor stapelbedden
 
Daarvan konden we er 10 produceren voor de Mae Surin Noi School
 
 
Asiankidzsupport uit Nederland haalt deze keer 5700 euro op voor Samsara
 
Daarvan konden we op de Partuu Muang School een slaapgebouwtje voor twee leerkrachten bouwen en op de Mae Chaa school een schoonwater installatie en water opvang tank. Deze stichting organiseert vele activiteiten in het zuiden van Nederland om de benodigde fondsen bij elkaar te krijgen. En zoals elk jaar waren Angela en Joop er weer om bij de opening van de projecten aanwezig te zijn. Ze fietsten (ook om geld op te halen voor het goede doel) van Bangkok naar de schooltjes.
 
 
Nico Nobel uit Nederland heeft gedurende 7 jaar fondsen gedoneerd voor 80
zonne-energie projecten op 80 berg schooltjes.
 
Dit jaar werden op de laatste 3 ver weg gelegen berg schooltjes deze projecten gerealiseerd.
In totaal kregen 80 kleine verlaten gelegen schooltjes in de provincie Mae Hong Son de mogelijkheid om in de avond lampen aan te doen zodat er huiswerk gemaakt kon worden of spelletjes konden worden gedaan en leerkrachten hun lessen konden voorbereiden. Gedurende de dag kon de leerkracht, vaak maar een of twee per schooltjes, gebruik maken van schooltelevisie of kon educatieve dvd’s met opdrachten inzetten om de 3 tot 6 klasjes gaande te houden. Het project bestaat uit 3 zonnepanelen, een set accu’s, een convertor, elektriciteit leidingen, twee televisies en een doos met educatieve dvd’s.
De schooltjes hebben hiermee toegang gekregen tot een wereld die verder reikt dan hun bergtop. Leerkrachten die nu hun laptop of I pad kunnen gebruiken zijn ook veel meer genegen  om op deze zeer afgelegen schooltjes een aantal jaren les te geven.
 
 
De Carl and Henrietta Herrmann Family Foundation uit de VS doneerde 25,000 dollar faciliteiten op bergschooltjes.
 
Hiervoor bouwde Samsara: een slaapgebouw voor 4 leerkrachten op de Nai Soi School, een kleine kantine en een schoon water installatie op de Pa Laan School, een kantine op de Huay Peung School en meubels zoals tafels met banken en stapelbedden en bedden met bijbehorende matrassen en dekens voor bestaande faciliteiten op 9 schooltjes.
 
 
De Jan & Oscar Foundation uit Zwitserland, een van onze trouwste sponsors doneerde weer 1,608,000 Thai Bath voor projecten op de bergschooltjes.
 
Dit keer bouwde Samsara daarvoor:
·         Twee slaapzalen, elk voor 40 leerlingen en twee leerkrachten, op de Pa Laan en de Mae La Noi Daaruunsiik scholen
·         Een slaapgebouw voor vier leerkrachten op de Vana Luang School
·         Een ruimte om huiswerk te maken op de Hong Son Suksaa School
·         Een kleine klantine op de Mae Ping School
·         twee schoon water installaties op de Tong Kong Mu en de Chumchon Pa Bong Scholen.
·         Alle bovengenoemde gebouwen zijn opgeleverd inclusief alle meubels.
 
 
 
Een regelmatige sponsor van Samsara is de Rotary Club uit Calgary in Canada.
 
Dit keer ging het om een donatie van 15,000 Canadese dollars waar voor Samsara een slaapgebouw voor 20 leerlingen aan de Khaa Haan School en een slaapgebouw voor 4 leerkrachten op de Huay Mai Waai School kon bouwen.
In april 2015 heeft deze Rotary Club de Paul Harris Award gegeven aan Manus Brinkman en Annelie Hendriks voor hun werk op de bergschooltjes in Thailand.
 
 
 
De Emmaus Stichting uit Nederland doneerde 2500 euro
 
Hiervan kon Samsara op de Khaa Haan School een ruimte om kleren te wassen en drogen bouwen en op de Galyani Vadthana School een schoon water installatie.
 
 
Stichting Retera-van het Hof uit Nederland doneerde 18.000 euro
 
Ook dit jaar mocht Samsara weer rekenen op een genereuze gift. Samsara heeft we twee school kantines met meubilair voor gebouwd een op de Hong Son Suksaa School en een op de Mae La Noi Daaruunsiik school. Ook voor deze donatie veel dank.
 
 
En weer mocht Samsara rekenen op een fift van de Lloyd George  Foundation uit Florida.
 
Op een nieuwe school de Galyani Vadsthana School kwamen door de bouw van de faciliteiten die Samsara bouwde steeds meer leerlingen naar deze nieuwe school. De kinderen kregen les in een bamboeoptrekje zonder muren. En in de winter is het daar niet meer dan 6 graden Celsius. Normaal bouwt Samsara geen schoolgebouwen. Samsara vindt dat een taak van de Thaise overheid. maar voor deze nieuwe school hebben we een uitzondering gemaakt. We hadden echter niet voldoende geld om 4 klaslokalen te bouwen. En de Lloyd George Foundation heeft het aangevuld met 20,000 dollar zodat we het hele bedrag hadden inclusief voor de lessenaars.
 
 
 
De Prosper Foundation uit Noorwegen doneerde 10.000 euro
 
Hiervan kon Samsara 4 elektriciteit projecten aan leggen op 4 ver weg gelegen bergschooltjes. De elektriciteit projecten zijn gebaseerd op zonne-energie. We hebben deze projecten aangelegd op de Baan Kaikii, de Mae Kuo, de Mae E Luo en de Huay Bom Faid Schooltjes
 
 
In 2015 heeft Samsara 13,611,000 baht besteed aan projecten op de berg schooltjes. Dit is ongeveer  353.500 euro euro of 383,408 dollar.


 
Samsara dankt hiervoor alle donateurs hartelijk voor hun niet aflatende steun aan Samsara. Dankzij uw steun kan Samsara echt iets bereiken.