Mode:  
Logo Samsarasamsara thailand

Welkom op de website van Stichting Samsara.

Samsara is in 2001 opgericht om kinderen van bergvolkeren in de armste provincie van Thailand Mae Hong Son de mogelijkheid te geven om basisonderwijs te volgen. De stichting heft zich zelf in 2016 op want het doel is bereikt. Door de voorzieningen die Samsara in 13 jaar op 204 bergschooltjes heeft gerealiseerd kunnen alle kinderen naar school. De Samsara Foundation in Thailand wordt ook in 2016 opgeheven.

 

 
Nederlands English

Thai Thais

Gerealiseerde Projecten 2016
Life Prep Foundation, Thailand doneerde voor de allerlaatste keer 123.000 dollars aan Samsara.
 
De belangrijkste donor van deze stichting is de Richard P. Haugland Foundation uit de Verenigde Staten. Naast eerdere donaties voor projecten op schooltjes in het zuiden van de provincie Mae Hong Son garandeerden zij gedurende vier jaar, elk jaar, een donatie van rond de 123,000 dollar voor voorzieningen op bergschooltjes in het noorden van de provincie.  Daarna gaf de stichting in 2015 een grote donatie van 140,000 dollar voor het bouwen van faciliteiten op de Middelbare Scholen in de provincie Mae Hong Son. Met deze donatie kon Samsara veel faciliteiten bouwen. Voor de donatie van 2015 werden de volgende projecten gerealiseerd (alle gereedgekomen in begin 2016):
  • 5 slaapzalen elk voor 40 leerlingen en 2 leerkrachten op de Hong Son Suksaa School, de Chaleurmrat Witayakom School, en de Pangmapha Pitayasaan School.
  • 6 slaapgebouwen elk voor 4 leerkrachten op de Hong Son Suksaa School, de Chaleurmrat Witayakom School, de Mae La Noi Daaruunsiik School en de Khun Yuam School.
  • de financiering van de helft van de kosten voor de bouw van 4 klaslokalen op de Galyani Vadthana School een ruimte om kleren te wassen en te drogen op de Mae Chaem Luang School
  • 14 stapel bedden en 28 sets matrassen met dekens en lakens voor de Pangmapha Pitayasaan School
Deze donaties gedurende vele jaren hebben daadwerkelijk bijgedragen aan de verbetering van de voorzieningen op de bergscholen in de provincie. Samsara is de donateur dan ook erg dankbaar voor hun niet aflatende steun.
 

 
De allerlaatste donatie van de Jan & Oscar Foundation i.s.m de Eagle Foundation in Zwitserland

Een gulle gift van 1,465,000 Thai bath gaf Samsara de mogelijkheid om de laatste benodigde gebouwen op bergschooltjes in deze regio neer te zetten. Samsara bouwde op de Galyani Vadtana School  en de Chaleurmrat Witayakom School twee school kantines, produceerden 100 lessenaars voor leerlingen en 12 lessenaars voor leerkrachten voor  de nieuw gebouwde klaslokalen op de Galyani Vadtana School en bouwde een slaapgebouw voor 40 leerlingen en 2 leerkrachten op de Muang Peng School. Samsara Foundation dankt met name de Jan & Oscar Foundation voor hun jarenlange trouwe financiële steun.
 
 
 
Asiankidzsupport  uit Nederland doneert ook voor de laatste keer aan Samsara
 
Met pijn in het hart want ze zouden graag nog jaren door zijn gegaan. In 2015 kwam er een donatie binnen van 7750 welke was bedoeld voor het opverven en restaureren van een bestaan slaapgebouw  voor de jongens op de Pangmapha Pitayasaan School. Aan deze school werden ook 50 klerenkasten gegeven voor een bestaand slaapgebouw voor de meisjes. En natuurlijk zoals elk jaar bezochten Angela en Joop van ASK weer de projecten en woonde de opening ceremonie  in 2016 bij. ASK heeft deze  donatie weer met veel activiteiten in Nederland bij elkaar geworven zoals o.a met een kunstbeurs. Samsara dankt ASK voor hun jarenlange steun.
 
 
De Dr Hofstee Stichting uit Nederland doneert een schoolkantine
 
Voor 8300 euro bouwde Samsara een gloednieuwe schoolkantine inclusief alle tafels, banken en keuken en kantine gerei. op de Pangmapha Pitayasaan School, een middelbare school.
 
 
De Lloyd George Foundation uit the USA  gaf een laatste donatie voor de Samsara projecten van 16,000 dollar
 
Hiervan kon Samsara als een van de laatste projecten meubels produceren voor bestaande gebouwen zoals de kantine  op de Hong Son Suksaa School, en de schoolkantine, de studieruimte en de kantine voor de meisjes die op school overblijven. De Muang Peng school kreeg 6 tafels met banken voor de kleuterschool.
Ook LGF zou graag door zijn gegaan met het sponsoren van Samsara. En wie weet doen we nog iets samen in de toekomst op een ander vlak.
 
 
De Carl and Henrietta Herrmann Family Foundation uit de VS nam met pijn in het hart afscheid van Samsara met een donatie van 30,000 dollar.
 
Op de Muang Peng School  en de Hong Son Suksaa Scholen kon Samsara slaapzalen betaald door andere sponsoren vullen met stapelbedden met matrassen en dekens en kleren kasten . Op de Hong Son Suksaa School kon Samsara een slaapgebouw voor 2 leerkrachten bouwen inclusief de meubels. Angela Keunkeaw de dochter van Ratana, die 13 jaar als vrijwilligster voor Samsara heeft gewerkt kreeg een studiebeurs om 4 jaar lang aan de universiteit computer science te studeren. Ze is 18 jaar geworden. Toen Samsara begon was  ze nog een kleuter.
In Juli gaat Samsara voor de laatste keer langs een aantal schooltjes en worden er afscheid sessies georganiseerd door de Departementen van onderwijs. Deze stichting financiert  dat laatste bezoek van Samsara.
 
 
Nico Nobel doneerde fondsen gedurende vele jaren voor zonne-energie projecten op de meest afgelegen berg schooltjes.
 
Maar in 2015 zijn, de laatste die nodig waren, aangelegd door Samsara. In totaal op 80 schooltjes. Zijn donatie kon Samsara in 2016 besteden aan stapelbedden met bijbehorende matrassen en dekens en aan tafels en banken voor de kantine op de Muang Peng School en aan fotoboeken die Samsara maakt over haar werk voor de vrijwilligers van Samsara. En dan was er nog een bedragje over voor het organiseren van een afscheid seminar over Samsara’s werk en gebruikte methoden in juli in Thailand. Wij danken de heer Nobel hartelijk voor zijn jarenlange ondersteuning voor de zonne-energie projecten in Thailand. De meest afgelegen schooltjes kregen daar door toegang tot een wijdere wereld en beter onderwijs.
 
 
In 2016 heeft Samsara 1,900,000 thai baht besteed aan projecten op de berg schooltjes. Dit is ongeveer  50.000 euro euro of  53,000 dollar.


 
Samsara dankt hiervoor alle donateurs hartelijk voor hun niet aflatende steun aan Samsara. Dankzij uw steun kan Samsara echt iets bereiken.