Logo Samsarasamsara thailand

Welkom op de website van Stichting Samsara.

Samsara is in 2001 opgericht om kinderen van bergvolkeren in de armste provincie van Thailand Mae Hong Son de mogelijkheid te geven om basisonderwijs te volgen. De stichting heft zich zelf in 2016 op want het doel is bereikt. Door de voorzieningen die Samsara in 13 jaar op 204 bergschooltjes heeft gerealiseerd kunnen alle kinderen naar school. De Samsara Foundation in Thailand wordt ook in 2016 opgeheven.

 

 
Nederlands English

Thai Thais

Belangrijke onderscheiding voor Samsara en voor Annelie Hendriks

 

Op 4 december 2013 ontving Annelie Hendriks uit handen van prinses Maha Chakri Sirindhorn van Thailand een onderscheiding voor het werk van de Samsara Foundation op de bergschooltjes in Thailand. Met 35 anderen was zij genomineerd door de commissaris van de provincie Mae Hong Son en door het koninklijk bureau met 10 anderen geselecteerd om de onderscheiding als blijk van erkenning uit handen van de prinses te ontvangen. De nominatie werd ondersteund door de drie scholen die die dag door de prinses bezocht werden en waar Samsara veel voorzieningen gebouwd heeft.

 

 

Op 1 april 2011 werd door de Minister van Onderwijs in Thailand, Dhr. Chinnavor Boonyakrit een pretentieuze onderscheiding uitgereikt aan de Samsara Foundation, Thailand and aan Annelie Hendriks, vrijwilligster bij Samsara voor het vele werk dat de stichting en Annelie voor het onderwijs in de provincie Mae Hong Son hebben verricht en daarmee het werk van het ministerie in deze provincie in grote mate hebben ondersteund.

De 77 provincies van Thailand hebben voor deze onderscheiding in totaal 280 stichtingen, instituten of vrijwlligers genomineerd. Hieruit zijn er 40 gekozen voor de onderscheiding.

De stichting ontving een oorkonde en Annelie een “gouden speld’. Tijdens een indrukwekkende ceremonie in Bangkok werd dit uitgereikt. Omdat Annelie op die dag in het buitenland vertoefde zijn de onderscheidingen namens haar en Samsara ontvangen door Ratana Keuankeaw (vrijwliigster bij Samsara), haar partner Max Wöll  en haar dochter Angela, in gezelschap van Somboon Sansomphu van het Department van Onderwijs uit de provincie Mae Hong Son, 4 directeuren van schooltjes waar Samsara actief is geweest en Sirirat Chareongwong lid van het bestuur van Samsara Foundation, Thailand.

Doeners Award van NCDO en Wilde Ganzen voor Stichting Samsara

Op zaterdag 3 oktober won Stichting Samsara uit Aerdenhout de ‘Doener Award’ voor beste project. Stichting Samsara bouwt samen met een lokale partner zes slaapzalen bij plattelandscholen in Thailand. De jury vond vooral de samenwerking op lokaal niveau van Samara erg goed. Het is een degelijk project met een uitgewerkte exit strategie. Samsara ontving met de Award een prijs t.w.v. €2.500. NCDO en Wilde Ganzen organiseerden voor de vijfde keer de KPA-Wilde Ganzen Dag. Tijdens deze dag kwamen ongeveer 600 vrijwilligers uit heel Nederland bijeen om ervaringen uit te wisselen over hun ontwikkelingsprojecten. Onderdeel van de dag was de uitreiking van de ‘Doener Award”.

De Doeners Award kreeg Samsara voor het project “6 slaapzalen voor 6 bergschooltjes”  voor bergvolk kinderen in noord west Thailand. Slaapgebouwen zijn nodig om de bergvolk kinderen een veilige en goede slaapplaats te geven op de schooltjes. Hun dorpen liggen meer dan een dagmars van de schooltjes en door goede slaapzalen te bouwen neemt het totaal aantal kinderen met 25% toe die regelmatig naar school gaan.

Van de prijs van 2500 euro heeft Samsara een slaapgebouw voor leerkrachten gebouwd op een 7 de school. Ook hier geldt dat er meer leerkrachten naar de ver afgelegen schooltjes komen om les te geven als de voorzieningen zoals een slaapgebouwen voorhanden zijn

 

Samsara Foundation recognized for outstanding work to help the underprivileged

Khunying Gasama Wotawan Na Ayuttaya presents the award to Annelie Hendriks and Ratana Keunkaew for their outstanding work.

On 14 December 2007, Khunying Gasama Wotawan Na Ayuttaya, Secretary General of the Office of Basic Education Commission, Ministry of Education presented a Plaques of Honour to Annelie Hendriks and Ratana Keunkaew of The Samsara Foundation. The awards are in recognition of the work of Samsara Foundation in the 3 districts of Mae Lanoi, Mae Sariang and Sop Moei. In the last 4 years the foundation has built 31 dormitories, 17 canteens, 4 libraries, 14 toilet buildings and 8 water-collecting tanks. It has helped 65 poor mountain schools in

the North of Thailand by providing furniture and educational equipment including school books. Without the assistance of the Foundation many children in these areas would be unable to go to school, because the children live too far away and especially during the wet season, daily travel is almost impossible. Samsara is also raising funds for scholarships to enable hill tribe children to get higher education.

The same award was again presented in December 2009 to Annelie Hendriks and Ratana Keunkaew.